Ghid de supraviețuire mentală
blog

Acum poți achiziționa cartea de aici: Cumpără AICI

Descriere

Ghid de supraviețuire mentală. De la criza generală la criza personală este cartea care își propune să fortifice cititorul cu armele necesare înfrângerii oricărei crize îndrăznește să-l provoace într-un moment al existenței sale. Presupune o abordare practică a fenomenelor declanșate de orice criză, respectiv frica, teama, anxietatea, frustrarea, precum și a resurselor personale de care cititorul dispune pentru a o înfrunta. Strategiile prezentate, desprinse din psihoterapia integrativă, sunt remedii certe de restabilire a echilibrului personal, armoniei cu sine și cu lumea, împăcării cu trecutul, în prezent, pentru viitor.


Cartea este presărată cu teste psihologice, exerciții de proiecție dirijată, exerciții de conștientizare, fapt ce susține caracterul ei practic și o transformă într-un veritabil instrument terapeutic. Fluiditatea conținutului, limbajul accesibil, permit apropierea de orice cititor, acesta având impresia că această carte a fost scrisă special pentru el, pentru a-l ajuta în rezolvarea problemelor, temerilor, stărilor furtunoase care-l stăpânesc.


„Dacă vrei să înțelegi exact ce se întâmplă cu tine, acum, când simți loviturile crizei din plin în stomac, când îți bântuie somnul, când îți tulbură mintea, când îți afectează viața de zi cu zi, când simți că nu mai poți și ai tendința să dezertezi și-ți spui „Fie ce o fi, numai să se termine odată!”, ca să înțelegi „De ce?” și ca să poți să răspunzi la „Ce fac?”, atunci această carte o să-ți fie de un real ajutor.”


Cuprins

Partea I- Armele crizei

Capitolul 1- Frica și gestionarea reacțiilor: Impactul fricii. Stop fricii! Rolul salvator al intuiției. Concluzii.


Capitolul 2- Teama și gestionarea ei: Când nu e frică, e teamă! Emoțional-cognitiv. Cine este sabotorul intern? Conștientizarea ostilității. Echilibrarea luptei emoționale. Teama și cultivarea scenariilor. Blocarea raționalului. Teama se tocește. Concluzii.


Capitolul 3- Anxietatea- lupta cu necunoscutul: Anxietatea- o altfel de teamă. Triunghiul dramei. Dirijarea realității. Cum poți ajuta o persoană anxioasă? Concluzii.


Capitolul 4- Frustrarea: Să înțelegem frustrarea. Frustrarea: dacă nu ai cauză, nu ai efect!

Furia și agresivitatea. Concluzii.


Partea II- Armele noastre

Capitolul 5- Cunoașterea de sine: Cunoașterea de sine. Imaginea de sine. Stima de sine.


Capitolul 6- Eul Real: Eul corporal. Eul corporal cristalizat. Eul corporal și criza. Eul cognitiv. Eul cognitiv eficient cristalizat. Eul cognitiv distorsionat. Eul social. Eul spiritual.


Capitolul 7- Eu-rile proiecțiilor: Eul viitor. Eul ideal.


Partea III- Confruntarea crizei

Capitolul 8- Criza: Criza- cadru general. Criza și normalitate.

Capitolul 9- Strategii de a ieși învingători: Trăiește ce simți! Nu ești ce trăiești! Schimbă fără să te schimbi! Actor în criza ta, nu spectator în criza altuia! Eliberează-te de sub Tirania lui Trebuie! Unde este atenția ta, acolo este realitatea ta! Predicții care se autoîmplinesc!


| Edu ZecePlus